Kje nas najdete

Kje nas najdete

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Dobrodošli v spletni trgovini sveceindarila.si, s katero upravlja podjetje Dionizij d.o.o. Prosimo vas, da se kot obiskovalec naše spletne trgovine informirate o splošnih pogojih ter upoštevate vse spodaj naštete pogoje. Z uporabljanjem spletnega mesta potrjujete da ste te pogoje prebrali, jih razumete in se z njimi strinjate ter jih v celoti sprejemate.


Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti kupca, uporabnika in obiskovalca ter poslovno razmerje med ponudnikom in uporabnikom/obiskovalcem oziroma kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine Dežela sveč in daril.


1. SPLOŠNA DOLOČILA


Splošni pogoji poslovanja podjetja Dionizij (v nadaljevanju ponudnik), ki ima v lasti spletno trgovino Dežela sveč in daril (v nadaljevanju spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijski zakonikom (OZ), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). S temi pogoji ponudnik ureja sklepanje pogodb na daljavo s potrošniki preko spleta.


Spletno trgovino lahko koristi vsak obiskovalec, ki lahko nakup opravi kot “gost” ali “registrirani uporabnik”. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik.Z registracijo v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki ga določi sam. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da so vsi vneseni podatki resnični ter da je polnoletna, poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka/ov uporabnik postane kupec.


Z registracijo v spletni trgovini uporabnik poda podatke, ki so potrebni za registracijo in jih določi sam: uporabniško ime, veljaven e-mail naslov ter geslo. Z registracijo lahko uporabnik opravlja nakupe, spremlja statuse in zgodovino svojih naročil. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta uporabnika z vnesenimi podatki. Uporabnik lahko svoje podatke in geslo kadarkoli spremeni v svojem uporabniškem profilu v spletni trgovini.


Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (t. j. oddaje spletnega naročila). Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb in/ali dopolnitev splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe oz. dopolnitve veljajo od trenutka objave in so za kupca obvezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Naročila se obdelujejo med ponedeljkom in petkom od 08.00-12.00 za vsa naročila, oddana prejšnji dan ali isti dan do 12.00. Spletna trgovina ne obratuje ob nedeljah in praznikih.

Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, ki jih je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bo ponudnik kupca obvestil v najkrajšem možnem času in ga seznanili z nadaljnjimi koraki.

S prijavo na elektronske novice se obiskovalec, uporabnik oziroma kupec strinja, da ponudnik njegov elektronski naslov uvrsti na sezam prejemnikov brezplačnih elektronskih novic, od katerih se lahko kadarkoli prostovoljno odjavi.


2. PODATKI O PONUDNIKU

 • Dionizij d.o.o.
  Cesta krških žrtev 137B, 8270 Krško, Slovenija

 • Matična številka: 3565734000
 • ID za DDV: SI78355265
 • Transakcijski račun (IBAN): SI56 6100 0000 9895 026
 • BIC/SWIFT: HDELSI22

 • Kontaktne informacije:
  Splošne informacije o izdelkih: info@dionizij.si
  Informacije glede naročil, paketov, reklamacij: info@dionizij.si

 • Telefonska številka: 041 458 922, 041 796 224


3. ZAGOTOVITEV DOSTOPA DO INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo na spletni strani zagotovil razpoložljivost sledečih informacij:

 • identiteta ponudnika (naziv, sedež podjetja, matična številka, davčna številka)

 • kontaktnih informacij, ki kupcu zagotavljajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (telefonska številka, e-mail naslov, naslov fizične trgovine)

 • opis in lastnosti izdelkov, vključno s poprodajnimi storitvami

 • jasno in nedvoumno navedene cene izdelkov (vključno z davkom na dodano vrednost (DDV)), kjer je jasno razvidno, ali vsebujejo morebitne dodatne dajatve ali stroške dostave

 • načini plačila in dostave izdelkov

 • razpoložljivost in dobavljivost izdelkov v razumnem roku

 • pogoji in podrobnosti za vračilo izdelkov, odstop od pogodbe, morebitni stroški vračila izdelkov, ki bi bremenili kupca

 • postopek reklamacij in pritožb

 • časovna veljavnost morebitnih akcij in posebnih ponudb v spletni trgovini4. PONUDBA IZDELKOV


Ponudba izdelkov v spletni trgovini se lahko zaradi narave poslovanja preko spleta in v fizični trgovini lahko pogosto spreminja in ažurira.


Ponudnik stremi k čim širši ponudbi izdelkov v spletni trgovini. Zaradi narave izdelka, omejitev pri pakiranju in dostavi blaga pa vsi izdelki niso primerni za spletno prodajo zaradi velike možnosti poškodbe med transportom. Zato si ponudnik pridržuje pravico pri odločanju, kateri izdelki so primerni za spletno prodajo in kateri izdelki so na voljo le v fizični trgovini Dežela sveč in daril. Prav tako si pridržuje pravico, da izdelke po lastni presoji umakne iz spletne trgovine.


4. 1. CENE IZDELKOV


Spletne cene veljajo za kupce spletne trgovine. Vse cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Popusti in druge akcije se praviloma ne seštevajo. V ceno izdelka ni vključen strošek dostave (glejte TOČKO XYZ). Cene veljajo izključno za naročila, oddana elektronsko preko spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena. Veljajo do vsakokratne spremembe. Ponudnik si pridržuje pravico do njihove spremembe brez predhodne najave.


Čeprav je ponudnik zavezan za točne podatke o ceni izdelka, dopušča možnost, da je podatek o ceni napačen oziroma je prišlo do spremembe cene med obdelavo naročila (to pomeni od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila). V takšnem primeru ponudnik:

 • kupca nemudoma obvesti o spremembi ali napaki, ki je nastala med oddajo naročila. Kupec ima v tem primeru pravico svoje naročilo potrditi, spremeniti, delno ali pa v celoti preklicati. V vseh primerih kupec ne trpi dodatih stroškov.

 • kupcu omogoči odstop od nakupa in če je možno, ponudi rešitev, ki je v obojestransko korist in zadovoljstvo.


Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji oziroma nakupu navesti tudi svojo davčno številko ali pa ponudnika obvestiti o tem na elektronski naslov info@dionizij.si ali na tel. številko 041 458 922.


5. POSTOPEK NAKUPA


Uporabnik lahko želene izdelke naroči po telefonu ali z nakupom v spletni trgovini. Po oddaji naročila uporabnik postane kupec. Kupec je fizična ali pravna oseba, ob upoštevanju podatkov, podanih ob registraciji in oddaji naročila.

V spletni trgovini je izdelke mogoče naročiti le z dostavo na naslov na območju Republike Slovenije. Naročilo je mogoče oddati le v slovenskem jeziku. Naročilo postane veljavno s trenutkom, ko ga uporabnik odpošlje.


5. 1. IZBIRA IZDELKOV


Uporabniki lahko izbirajo med izdelki, ki so na voljo v spletni trgovini in so na zalogi. Izdelki, ki so označeni kot “Trenutno razprodano” oziroma “ni na zalogi”, v tistem trenutku niso na voljo za prodajo. Vse informacije o izdelku so navedene v Opisu pod sliko izdelka na izdelčni strani izdelka. Če uporabnik želi več informacij o izdelku, lahko kontaktira ponudnika na telefonsko številko, ki je navedena, oziroma preko e-maila.

S klikom na gumb “v košarico” izdelek doda v svojo spletno nakupovalno košarico. Uporabnik ima pred potrditvijo naročila možnost pregledati nabor izdelkov v košarici in vnesti popravke glede izbrane količine izdelkov ali izdelke odstraniti oziroma dodati.


5. 2. BLAGAJNA


Blagajna sestoji iz 6 korakov.

 • Korak 1: Možnosti nakupa, kjer uporabnik odloča, ali bo nakup opravil kot gost ali registrirani uporabnik. Obstoječe stranke se v tem koraku lahko prijavijo v svoj uporabniški račun.

 • Korak 2: Podrobnosti računa / plačila, kjer uporabnik izpolni svoje osebne podatke.

 • Korak 3: Podrobnosti dostave, kjer uporabnik preveri pravilnost izpolnjenih podatkov.

 • Korak 4: Način dostave, kjer uporabnik izbira med načini dostave – osebni prevzem na fizični lokaciji podjetja Dionizij v Radečah ali dostava po pošti. V tem koraku lahko tudi zapiše dodatne opombe glede svojega naročila v okvirček Opombe.

 • Korak 5: Način plačila, kjer uporabnik izbira med načini plačila: po predračunu ali z bančno kartico.

 • Korak 6: Potrditev naročila, kjer uporabnik preveri vsebino svojega naročila. V tem koraku je tudi možen pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave ter seznanitev, da z oddajo naročila nastane obveznost plačila podjetju, potrditev in oddaja naročila, ter s tem zaključek nakupa.


5.3. SPREJETO NAROČILO


Pogodba o nakupu (kupoprodajna pogodba) se sklene v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto, in pisno obvestilo o pogodbenih določilih v obliki, ki zagotavlja njihovo hranjenje in kasnejšo uporabo.

Razen možnosti odstopa od pogodbe uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Kupcu so v njegovem profilu v spletni trgovini ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila (kupoprodajne pogodbe).

Po potrditvi nakupa lahko kupec popravke naročila uredi z obvestilom po e-mailu ali telefonu ponudnika, ki sta določena v točki 2, vendar le do trenutka, ko je blago odpremljeno.5.4. NAČINI PLAČILA


Plačilo po predračunu

Ponudnik si pridržuje pravico preklicati naročilo, katerega znesek ni poravnan v roku 5 delovnih dni. Naročilo je na čakanju do prejema nakazila oz. največ 72 ur. Po preteku tega časa bo naročilo samodejno preklicano in izdelki spet na voljo za prodajo v spletni trgovini.


Plačilo z bančno kartico/ gotovino

*informacije


5.5. IZDAJA RAČUNA


Ponudnik kupcu za naročene izdelke iz spletne trgovine izda račun v fizični ali elektronski obliki. Slednji je posredovan na elektronski naslov kupca. Na njem je navedena cena z razčlenjenimi stroški. Kupec je pred oddajo naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov. Kasneje ugotovljenih nepravilnosti v vezi izdaje računa ponudnik ni dolžan upoštevati.5.6. ODPREMA BLAGA


Odprema blaga pri plačilu po predračunu

Po prejetju plačila kupca ponudnik najkasneje v dveh delovnih dneh blago pripravi, odpremi in o tem obvesti kupca po elektronski pošti. V primeru višje sile, zaradi katere odprema v dogovorjenemu roku ni možna, se ponudnik zavezuje nemudoma obvestiti kupca o tem.

Načeloma je dostava izvršena naslednji delovni dan po odpremi. V primeru zapletov v tranzitnem procesu krivda ni na strani ponudnika.

S prijavo v spletno trgovino kupec soglaša z uporabo osebnih podatkov za uspešno sklenitev pogodbe in njeno izpolnjevanje – izdaja računa, dostava itd.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri nakupu uporabnik vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Osebni prevzem

Osebni prevzem je mogoč po predhodnem dogovoru glede termina in načina prevzema izdelkov. Pri osebnem prevzemu je kupec obveščen o pripravljenih izdelkih in račun prejme na e-mail naslov, ki ga je predložil pri nakupu.6. STROŠKI DOSTAVE


Ponudnik sodeluje s pogodbenim partnerjem za dostavo pošiljk Pošta Slovenija d.o.o. V tem trenutku je mogoča dostava na naslove v Republiki Sloveniji – za dostavo v tujino nas prosim kontaktirajte preko e-maila.


Strošek priprave in pošiljanja je izračunan na podlagi teže pripravljenih izdelkov; informacija o teži je navedena na naročilu.


0-500 g = 4 EUR

500 g-2 kg = 5,90 EUR

2-5 kg = 6,90 EUR

5-10 kg = 8,40 EUR

10-15 kg = 9,80 EUR

15-20 kg = 10,80 EUR

25-31,5 kg = 12,80 EUR

30 kg < = 14,80 EUR7. KODE POPUSTOV IN AKCIJE


Kode za popust je mogoče koristiti tako, da kupec kodo vpiše v ustrezno polje na blagajni.

Popusti in druge ugodnosti, ki vplivajo na ceno izdelkov, se med seboj ne seštevajo.

Kod za popuste ni možno menjati za gotovino ali drugo obliko ugodnosti pri ponudniku.


8. REKLAMACIJE


Vsi izdelki so med pripravo in pakiranjem skrbno pregledani, da se zagotovi brezhibnost in nepoškodovanost izdelkov. Kljub temu obstaja možnost, da je prišlo do napak ali nepravilnosti. Če kupec želi uveljavljati reklamacijo, mora izdelke pregledati takoj ob prejetju. Kupec mora biti ob prejemu paketa pozoren na morebitne znake, ki kažejo na predhodno nepooblaščeno odprtje paketa ali zunanje poškodbe paketa.


V tem primeru je kupec dolžan v roku 3 dni od prejema izdelkov ponudnika obvestiti o nepravilnostih na elektronski poštni naslov info@dionizij.si ali pa preko obrazca Vračila v svojem uporabniškem računu kot registriran uporabnik.


V reklamaciji mora kupec podati svoje podatke, številko naročila, podrobnejši opis napake in slike vsebine in/ali napake, vključno s sliko nalepke paketa ter sliko celotnega paketa. Slike pošlje na e-naslov info@dionizij.si.


V tem primeru je ponudnik dolžan izdelke zamenjati in poslati zamenjave kupcu, če je to možno. V nasprotnem primeru se vrne kupnina kupcu.


Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v primeru, da je neuporabnost izdelkov posledica napačnega ravnanja kupca.9. PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE


Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od nakupa odstopi od nakupa blaga v spletni trgovini. To stori tako, da na elektronski naslov info@dionizij.si jasno in nedvoumno obvesti ponudnika o odstopu od pogodbe. Kupcu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh od posredovanega obvestila o odstopu od pogodbe izdelke vrniti na naslov ponudnika: Dionizij d.o.o., Obrežje 2, 1433 Radeče. Kupec v tem primeru krije stroške vračila izdelkov.

Izdelki, ki so primerni za vračilo, morajo biti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Pri vračilu izdelkov se izdelke pregleda in potrdi, da so nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Nato se najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila od odstopa od pogodbe kupnina vrne na transakcijski račun kupca, ki je posredoval potrebne informacije za ta namen.


10. PIŠKOTKI


Spletna stran uporablja t. i. “piškotke”. To so neopazni dokumenti, ki se ob obisku spletne strani začasno shranijo na trdi disk obiskovalčevega računalnika, pametnega telefona, tablice ali katerekoli podobne elektronske naprave. Ponudniku omogočijo prepoznavanje računalnika, ko oseba naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo izključno uporabo spletne strani. Če obiskovalec spletne trgovine v svoji elektronski napravi izklopi piškotke, nakupa ni mogoče opraviti. Več informacij o piškotkih si preberite TUKAJ.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOST


Zasebnost in varno nakupovanje je v naši spletni trgovini na prvem mestu, zato se ponudnik zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe pravilnega izvajanja svojih storitev in ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik vaših podatkov nikoli ne bo posredoval v druge namene ali tretji osebi, razen ko je to potrebno za izvedbo naročila. Osebni podatki uporabnika/kupca ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinja z načinom uporabe. Ponudnik trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu. Uporabnikom je preko njihovega uporabniškega računa na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.


12. PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA


Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 041 458 922. Pritožbo lahko kupec odda tudi na elektronski poštni naslov info@dionizij.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Krškem. Ponudnik in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi kazala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.